Ohjelma

Afrikka-teemainen konsertti

torstai 30.6.2022 Klo 19:00 | Kuhmo-talo, Lentua-sali
Mpondas Family Band, Marjo Smolander, Arnold Chiwalala & Taito Hoffrén, Cheick Cissokho & Gergely Várkonyi, etc.
22/18 € / Osuuspankin kortilla, S-etukortilla tai Kainuun Sanomien tilaajakortilla 2€:n alennus lipunhintaan. Kuhmolaisen tilaajakortilla 2 lippua yhden hinnalla. 2 lippua / kortti. Etu voimassa vain ennakkomyynnissä.

Afrikka-konsertissa esiintyy useita artisteja. The Mpondas on afrikkalainen laulu- ja percussioyhtye. Bändi koostuu Suomessa asuvasta tansanialaistaustaisesta perheryhmästä. Yhtyeen jäsenet ovat Catherine Knuutila Mponda, Deogratius Mponda sekä yhtyeen johtaja Menard Mponda.

Cheick Cissokho on senegambialaisen muusikkosuvun Suomeen juurtunut vesa. Suvun miespuoliset jäsenet koulutetaan jo lapsesta ammattimaisen koransoiton saloihin, ja tämä hieno perinne on jatkunut vahvan elinvoimaisena vuosisatojen ajan. Suomessa Cheick esiintyy eri kokoonpanoissa ja opettaa koransoittoa niin yksityisissä harrastajaryhmissä, työpajoissa kuin tuntiopettajana mm. Sibelius-Akatemiassa. Hön esiintyy konsertissa yksin ja Gergely Várkonyin kanssa, joka on harrastanut koransoittoa 11 vuotta. Gergelyn opettajina ovat olleet Adam ja Josh Doughty (Iso-Britannia), Soundjoulou Cissoko (Guinea) ja Pa Bobo Jobarteh (Gambia).

Konsertissa esiintyy myös Marjo Smolander, joka on imenyt afrikkaisen musiikin vaikutteita mm. Senegalissa ja Malissa. Kuulemme myös Arnold Chiwalalaa ja Taito Hoffrénia, joiden musisoinnissa yhdistyvät suomalainen runolaulu, ritungu ja afrikkalainen lauluperinne.