Ohjelma

Amanda Kauranne & Emmi Kuittinen: Käy keralla kantajaini

tiistai 27.6.2023 Klo 16:00 | Juminkeko

Vuoropuhelu laulujen, loitsujen ja itkuvirsien maailmassa.

12 € / 8 €

Osta lippu

Amanda Kauranteen ja Emmi Kuittisen konsertissa vuorottelevat ja laulavat yhdessä kaksi kansanlaulajaa, jotka ammentavat erityisesti Karjalan alueen musiikista. Konsertti on vuoropuhelu laulujen, loitsujen ja itkuvirsien maailmassa.

Amanda Kauranne on kansanlaulaja, lauluntekijä ja lyömäsoittaja. Hänen musiikissaan sulautuvat yhteen perinteet ja kujeileva uuden kokeileminen. Hänen soittimistoonsa kuuluvat mm. ihmisääni, erilaiset perkussiot ja sormipianot. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.

Juuret Karjalassa ja Päijät-Hämeessä sekä kodit Vantaalla ja Piemontessa antavat kaikupohjaa ja inspiraatiota hänen monitaiteisiin ja tutkimuksellisiin projekteihinsa. Amandan soolokonsertteja on kuultu mm. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla sekä Kansalliskirjastossa, jonka Kulttuurikumppani hän oli vuonna 2022. Kauranne on myös saanut Kalevalaseuran Vuoden nuori taiteilija -tunnustuksen vuonna 2020. Kauranteen laulua voi kuulla mm. arkaais-elektronisen Sähköpaimen-trion, folk rapia soittavan haapoja illmari kollektiivin ja Hyvä trion levyillä. Kauranne toimii myös kansanmusiikin freelancer-toimittajana mm. Yleisradiolla.

Emmi Kuittinen on kansanmuusikko, laulaja ja lauluntekijä, jonka erityisalaa on Karjalan ja Inkerin alueen musiikki sekä itkuvirret. Emmin pääsoitin on laulu ja lisäksi hän soittaa kosketinsoittimia, haitaria, ukulelea ja kanteletta. Hän on koulutukseltaan musiikin maisteri ja musiikkipedagogi (AMK).

Emmi esiintyy niin soolona kuin yhtyeiden kanssa ja on tehnyt poikkitaiteellisia produktioita esimerkiksi tanssijoiden ja sirkustaiteilijoiden kanssa. Emmin itkuvirsiä ja musiikkia voi kuulla esimerkiksi hänen ja Ikuisen ikävän orkesterin levyllä Itken ja laulan (2020) sekä Project Vainiolla Ensemblen Suruvesi-levyllä. Emmin sooloalbumi Surun synty julkaistaan 1.9.2023.