Konsertissa kuullaan mm. runolaulua suomeksi ja ruotsiksi, rekilauluja ja molempien sooloesityksiä .
Kansanmusiikin koulutuksen ensimmäiset pioneerit ovat tehneet syväsukellusta Suomen ja lähialueiden musiikkiin kaikki nämä vuodet. Jo edesmenneiden runolaulajien, kanteleensoittajien ja pelimannien opetukset ovat olleet juurina ja runkoina tänä päivänä kuultavalle musiikille.
Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi on kansainvälisen huipputason muusikko ja lisäksi lahjakas, omaleimainen säveltäjä. Hän nousi kansallisen tason huomioon vuonna 1983 voitettuaan ensimmäisen Kultainen Harmonikka-kilpailun Ikaalisissa. Hän aloitti opintonsa Sibelius-Akatemiassa samaisena vuonna kuuden ensimmäisen kansanmusiikkiopiskelijan joukossa. Kalaniemi on tehnyt parin vuosikymmenen aikana mittavan uran koti- ja ulkomailla uudistaen käsitystä harmonikasta ja sillä soitettavasta musiikista.
Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on nuossut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoista maassamme. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa. Hänen soittotyyliään on kuvattu osuvasti suomalaiseksi haitarifadoksi.
Anna-Kaisa Liedes on Haukiputaalta lähtöisin oleva muusikko, laulaja, äänitaitelija ja opettaja. Musiikin opiskelun hän aloitti kanteleella Ilona Porman opissa 10-vuotiaana, mutta pian tulivat mukaan viulu- ja lauluopinnot Oulun konservatoriossa. Musiikin opinnot jatkuivat vasta perustetulla Kansanmusiikin osastolla Sibelius-Akatemiassa vuonna 1983. Anna-Kaisan musiikin tohtorin tutkinto, Matkoja äänen maailmaan, tarkastettiin keväällä 2005. Sen keskiössä oli ihmisen äänen mahdollisuuksien tutkiminen.
Viime aikoina Anna-Kaisa on ollut mukana mm. suomalais-ugrilaisten kansojen lauluperinteisiin ja ääni-improvisaatioon keskittyvässä Menaiset -lauluyhtyeessä, Kalevalan äänikirjaksi toteuttavassa Ääniteatteri Iki-Tursossa, perinteestä kumpuavaa improvisaatiota viljelevässä Suunta -yhtyeessä sekä tarinankertoja/muusikko Nick Hennesseyn kanssa Fire in the North Sky -projektissa.
Musiikin säveltäminen ja esittäminen Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion elokuviin ovat olleet myös mieluisia ja opettavaisia työtehtäviä.
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin lehtorintyö on työllistänyt Anna-Kaisaa jo pitkään. Aineryhmän johtajana hän on toiminut viimeksi vuosina 2013-2018.