Ohjelma

AR-GOD ja Anna Makeev & Kristi Mühling

lauantai 1.7.2023 Klo 19:00 | Kuhmo-talo, Lentua-sali
22 € / 18 €

Osta lippu
AR-GOD
AR_GOD

Yksi kiinnostavista suomalais-ugrilaisen musiikin esittäjistä tulee Virosta. AR-GOD triossa esiintyvät Toivo Sômer (Viro), Maria Korepanova ja Nikolai Anisimov (Udmurtia). He esittävät arkaaista musiikkia Virosta ja Udmurtiasta.

Anna Makeev ja Kristi Mühling
Anna Makeev ja Kristi Mühling
Kristi Mühling on virolainen konserttikanteleen soittaja, jonka ensisijaiset musiikkityylit ovat nykymusiikki ja improvisaatio.Anna Makeev (Mishina) on Uralin marilainen laulaja, joka on kasvanut maansa muinaiseen ja monipuoliseen lauluperinteeseen.

Anna Makeevin ja Kristi Mühlingin duo yhdistää itämarilaiset perinteiset laulut kokeilevaan virolaiseen kantelemusiikkiin. Enemmistö suomalais-ugrilaisista kansoista soittaa kanteleen tapaisia näppäiltäviä kielisoittimia, jollainen on myös marien rakas kansallissoitin kysle. Sen kanssa samankaltainen virolainen konserttikannel monipuolisine mahdollisuuksineen muodostaa sillan menneisyydestä tämän päivän musiikkiin ja yhdistettynä itämarilaisiin lauluihin luo jännittäviä äänimaisemia.

Anna Makeevin ja Kristi Mühlingin yhteistyö sai alkunsa Tallinnan Heimopäivillä vuonna 2015. He ovat esiintyneet yhdessä Suomalais-ugrilaisessa maailmankongressissa Lahdessa 2016 ja monissa konserteissa Virossa, Latviassa ja Venäjällä. Heiltä on ilmestynyt myös itämarilaisten kansanlaulujen levy ”Trepp, millel ma astun” (2017).