Ohjelma

Kusinerna Riippa

keskiviikko 29.6.2022 Klo 16:00 | Juminkeko
Serkukset Niko ja Jessica Riippa ovat suomenruotsalainen duo, jonka juuret ovat Alavetelin kylässä Suomen länsirannikolla.
12 € / 8 €

Serkukset Jessica ja Niko Riippa luovat suomalaisia viisuja jotka kuvaavat sekä pohjoisten kesäiltojen valoa että hyytävän keskitalvisen tähtitaivaan voimaa. He tarjoavat musiikkia kriitikoiden ylistämältä ensimmäiseltä levyltään Vedil (2020) sekä lauluja tulevalta levyltä jonka sävellykset ja lyriikat on serkusten omasta kynästä.
Vedil sisältää uusia sävellyksiä ja sovituksia ruotsinkielisistä viisuista sekä runoista jotka kuvaavat luonnon voimaa ja kotiseuturakkautta kun taas tuleva levyn inspiraationa toimii pohjoismaisten kansanperinteen myytit ja tarinat. Nikon ja Jessican musiikki on saanut paljon näkyvyyttä sekä Suomessa että kansainvälisesti:

”Jessica Riippas sång är skir, skör och vacker, klar som en bergskälla och trolsk som en skogstjärn”.
Lira Musikmagasin (Ruotsi 2020)

Jessicalla on sekä musiikin että draaman tutkinto ja Niko on ”Wentus blues bandin” perustaja ja kitaristi, joka on soittanut monien blueslegendojen kuten Eddie Kirklandin ja Louisiana Redin kanssa. Viime vuonna heidät lisättiin blues Hall of Fameen.

Niko Riippa on Wentus Blues Bandin perustajajäsen ja yhtyeen kitaristi. Yhtye on kiertänyt maailmaa monen blueslegendan kanssa ja WBB on lisätty Blues Hall of Fame-kunniagalleriaan.

Jessica Riippa on myös La Riippa Groupin perustaja ja taiteellinen johtaja.