Ohjelma

Piot, Isot iltamat

torstai 29.6.2023 Klo 21:00 | Kalevala Hotelli
Suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupunkivuoden Isot Iltamat
20 € / 16 €

Osta lippu

Piot kuvaa itämerensuomalaisten kansojen tekstien pohjalta riemukkaiden juhlien viettoa. Teos on itsessään pienet juhlat, pidot, mutta samalla se on suurta diskanttiäänten juhlaa.
Kansanmusiikille omistautunut monipuolinen muusikko Ilona Korhonen on säveltänyt ja sovittanut vanhojen Itämeren alueen laulutavoille ja perinneteksteille uskollisen kuoroteoksen, jossa soi itämerensuomalaisen laulutavan tukkia tutisuttava voima. Ilona Korhonen ensemblen kaikki laulajat ovat ammattimuusikoita, kansanlaulajia ja musiikin maistereita sekä tohtoreita.

Ensemblessä laulavat Hanni Autere, Juulia Björn, Charlotta Hagfors, Emilia Kallonen, Anna E. Karvonen, Amanda Kauranne, Ilona Korhonen, Emmi Kuittinen, Pia Rask, Ulla Silvennoinen, Anni Tolvanen, Mira Törmälä.

Isoissa Iltamissa esiintyy myös Jenni Venäläinen & Melkutus Party, joka tuo vanhat kanteleella soitetut tanssisävelmät nykyaikana tanssittavaksi musiikiksi yhdistäen kanteleen soundimaailman ja perinteisen soittotavan elektroniseen musiikkiin. Melkutukset, ripatskat ja maanitukset pääsevät taas tanssittamaan kun Jenni Venäläinen (kanteleet, laulu), Janne Storm (live-elektroniikka, syntetisaattori, cetara) ja Tatu Viitala (elektroniset lyömäsoittimet) luovat energisen ja hypnoottisen kokemuksen kuulijoilleen.