Ohjelma

Isot iltamat

torstai 29.6.2023 Klo 21:00 | Kalevala Hotelli

Tule juhlistamaan Suomalais-ugrilaista kulttuuripääkaupunkivuotta unohtumattoman illan musiikin ja tanssin parissa!

Suomalais-Ugrilainen kulttuuripääkaupunki

20 € / 16 €

Osta lippu

Isot Iltamat tarjoaa upeita esiintyjiä ja elämyksiä

Lavalle nousevat Ilona Korhonen Ensemble, Jenni Venäläinen & Melkutus Party, Unkarista saapuvat Art Esszencia-kansantanssiyhtye ja Aligha-kansanmusiikkiyhtye sekä AR-GOD Virosta.

Tapahtuma toteutetaan Hotelli Kalevalan ulkopuolella, rannan tuntumassa. Voit istua mukavasti alustoilla ja penkeillä rinteessä, kun esiintyjät musisoivat ja laulavat aivan rannan läheisyydessä. Isot Iltamat tarjoavat rennon ilmapiirin, jossa voit nauttia musiikista ja tanssista luonnonkauniissa ympäristössä.

Tapahtumassa on mahdollisuus ostaa pientä purtavaa ja juomia.

Piot

Piot
Piot kuvaa itämerensuomalaisten kansojen tekstien pohjalta riemukkaiden juhlien viettoa. Teos on itsessään pienet juhlat, pidot, mutta samalla se on suurta diskanttiäänten juhlaa. Kansanmusiikille omistautunut monipuolinen muusikko Ilona Korhonen on säveltänyt ja sovittanut vanhojen Itämeren alueen laulutavoille ja perinneteksteille uskollisen kuoroteoksen, jossa soi itämerensuomalaisen laulutavan tukkia tutisuttava voima. Ilona Korhonen ensemblen kaikki laulajat ovat ammattimuusikoita, kansanlaulajia ja musiikin maistereita sekä tohtoreita.Ensemblessä laulavat Hanni Autere, Juulia Björn, Charlotta Hagfors, Emilia Kallonen, Anna E. Karvonen, Amanda Kauranne, Ilona Korhonen, Emmi Kuittinen, Pia Rask, Ulla Silvennoinen, Anni Tolvanen, Mira Törmälä.Isoissa Iltamissa esiintyy myös Jenni Venäläinen & Melkutus Party, joka tuo vanhat kanteleella soitetut tanssisävelmät nykyaikana tanssittavaksi musiikiksi yhdistäen kanteleen soundimaailman ja perinteisen soittotavan elektroniseen musiikkiin. Melkutukset, ripatskat ja maanitukset pääsevät taas tanssittamaan kun Jenni Venäläinen (kanteleet, laulu), Janne Storm (live-elektroniikka, syntetisaattori, cetara) ja Tatu Viitala (elektroniset lyömäsoittimet) luovat energisen ja hypnoottisen kokemuksen kuulijoilleen.

Jenni Venäläinen & Melkutus Party

Jenni Venäläinen & Melkutus Party tuo vanhat kanteleella soitetut tanssisävelmät nykyaikana tanssittavaksi musiikiksi yhdistäen kanteleen soundimaailman ja perinteisen soittotavan elektroniseen musiikkiin. Melkutukset ripatskat ja maanitukset pääsevät taas tanssittamaan kun Jenni Venäläinen (kanteleet, laulu), Janne Storm (live-elektroniikka, syntetisaattori, cetara) ja Tatu Viitala (elektroniset lyömäsoittimet) luovat energisen ja hypnoottisen kokemuksen kuulijoilleen.Nordic Notes julkaisee Melkutus Party -albumin 8.9. Melkutus-musiikkivideo on kerännyt tunnustusta kansainvälisillä elokuva- ja musiikkivideofestivaaleilla.

Art Esszencia ja Aligha

Art Esszencia ja Aligha
Unkarista saapuvat Art Esszencia tanssiyhtyeen ja Aligha kansanmusiikkiyhtyeen jäsenet liittyvät monella tapaan Székesfehérvárin kaupunkiin, jossa he kaikki saivat tutustua unkarilaisen kansantanssin ja kansanmusiikin ainutlaatuisiin aarteisiin. Vaikka edustamme eri sukupolvia, meissä yhteinen on se, että unkarilainen kansantaide on elämämme tärkein osa. Arjessamme se näkyy järjestelmällisinä harjoituksina ja vanhojen ääni- ja filmimateriaalien tutkimisena. Onneksemme on saamme esittää ja näyttää ainutlaatuista kansanperinnettä lukuisilla esiintymisillämme Unkarissa ja maailmalla. Ryhmämme kaikki jäsenet saivat esiintyä Suomessa eri festivaaleilla, joista palasimme kotiin täynnä hienoja muistoja ja elämyksiä, näin esiinnymme Suomessa uudestaan todella suurella ilolla.

AR-GOD

AR_GOD
Yksi kiinnostavista suomalais-ugrilaisen musiikin esittäjistä tulee Virosta. AR-GOD triossa esiintyvät Toivo Sômer (Viro), Maria Korepanova ja Nikolai Anisimov (Udmurtia). He esittävät arkaaista musiikkia Virosta ja Udmurtiasta.