Ohjelma

Runolauluklubi: Kalevalainen ensiapulaukku K-18

torstai 1.7.2021 Klo 21:00 | Kaesan kotileipomon kahvila
Esirippu auki, valonheittimet päälle ja stadion raikumaan! Kalevalainen ensiaputiimi, eli Perinne-Pirkko, Terkkari-Tellu ja Shamaani Iso Äsh ovat taas valmiina etsimään loitsuista, lemmennostatuksista ja itkuvirsistä hoitokeinoja vaivaan kuin vaivaan, tällä kertaa aikuiseen makuun!
12 € / 8 €

Osta lippu

Kalevalainen ensiapulaukku K-18 pureutuu nyky-Suomen kipupisteisiin. Ensiaputiimiä vastassa on masennusta, yksinäisyyttä, seksuaalisuuden kommervenkkejä, vanhenemisen pelkoa, epämääräistä ahdistusta ja tulevaisuuden näköalattomuutta, mutta ei hätää! Kansanperinteen työvälineet sekä naurun painepesurimainen voima puhdistaa ilmapiiriä ja jäljelle jää raikas tuoksu, hyvä olo ja Shamaanin karvaliivin pöllähdys.

Kalevalainen ensiapulaukku K-18 on noin tunnin mittainen esitys, joka yhdistelee kansanmusiikkia, klovneriaa ja teatteria. Esitys on samaan aikaan hulvaton ja yhteiskuntakriittinen. Se juhlii kansanperinteemme kummallisimpia erityispiirteitä sekä kansanmusiikkimme monipuolisuutta.

Ensiaputiimin tekemissä kappaleissa soivat Suomen muinaissoittimet, kanteleet, jouhikot ja kehärummut, mutta musiikki on kaikkea trad-melodioista stadion rockiin. Sanoitukset pohjaavat perinteeseen, mutta runolaulujen rinnalle aikuisversioon on tullut myös jenkkaa sekä yhteiskunnallista räplyriikkaa.


Esiintyjä:

  • Hyvä trio