Ohjelma

Taidenäyttelyn avajaiset

maanantai 26.6.2023 Klo 17:30 | Kuhmo-talo

Jaana Bombinin veistoksia, Minna Seilosen maalauksia sekä Sirpa Männyn pienoisveistoksista ja maalauksista, ja Olga Karlovan kirjoittamista ja kokoamista teksteistä koostuva kokonaisuus

Vapaa pääsy

Jaana Bombin: Ikipuu

Jaana Bombin: Ikipuu

Jaana Bombin on kainuulaissyntyinen kuvanveistäjä ja yhteisötaiteilija. Bombin on toiminut ammattitaiteilijana yli 30 vuotta ja hänen veistomateriaalinsa on suomalainen graniitti. Bombinin äidin puolen suku on kotoisin Karjalasta, Suojärven Kuikkaniemestä. ”Omat juuret merkitsevät minulle paljon ja ovat nousseet teoksissani esiin vuosien saatossa yhä voimakkaammin.”IKIPUU- näyttely esittelee Bombinin veistoksia viime vuosilta. ”Minulle taiteen alkuvoima löytyy luonnosta, samalla teosteni lähtökohdat kiinnittyvät syvälle ihmiskunnan yhteisille juurille, universaaliin mytologiaan ja symboleihin. Veistoksen näkyvän ilmaisun takaa haen teoksen näkymätöntä muotoa, jonne sanat eivät yllä.” Bombinin teokset ovat mystisen virran matkaajia.

Minna Seilonen: Voimaeläin

Näyttely nähtävissä: 3.6.-2.7.2023

Eläimet ovat aina esiintyneet Minna Seilosen maalauksissa ja tässä näyttelyssä taiteilija pohtii omaa suhdettaan luontoon sekä eläimiin voimaeläinhahmoina. Voimaeläin-näyttelyn maalausten eläimet liikkuvat realistisen ja yliluonnollisen maailman välillä. Niissä on mystisyyttä, sadunomaisuutta ja leikkimielisyyttäkin. Näyttelyn eläinhahmoja voi käyttää itsetutkiskelun välineinä tai kokea jonkin eläimen vahvaksi omaksi henkioppaaksi. Näyttely antaa kunniaa erityisesti Kainuun luonnon eläimille.Minna Seilonen on kuhmolainen musiikinopettaja, muusikko ja kuvataiteilija. Tämä näyttely on Seilosen taiteilijauran 10-vuotisjuhlanäyttely.

Sirpa Mänty ja Olga Karlova: Olemma, elämmä, pakajamma – Kieli matkuau miän keralla

Sirpa Mänty - Potruškaiset

Näyttelyssä kohtaavat kuvallinen ja sanallinen kerronta, jotka yhdessä kuvaavat, missä muodossa karjalan kieli palaa kieliyhteisön arkeen. Näyttely kuljettaa katsojan vuoden kiertoon, karjalaisten ympäristöön, lämpimiin ajatuksiin ja rakkaimpiin harrastuksiin.Näyttely koostuu kuvittaja ja muotoilija Sirpa Männyn pienoisveistoksista ja maalauksista sekä Itä-Suomen yliopiston vienankarjalan opettajan Olga Karlovan yhdessä kurssilaistensa kanssa kirjoittamistaan ja kokoamistaan teksteistä.