Ohjelma

Valokuva: Mikko Malmivaara

Oskari Lehtosen elektro-akustinen iltapäivä

perjantai 28.6.2024 Klo 15:00 - 16:00 | Juminkeko
15 € / 10 €

Oskari Lehtosen soolokonsertissa kuullaan pohjoismaisesta kansanperinteestä inspiroitunutta lyömäsoitinmusiikkia. Elektro-akustinen keikka sisältää mm. polskaa ja kanteleimprovisaatiota lyömäsoittajan näkökulmasta. Välillä kansanmusiikista hypätään näennäisesti hyvin kauas erilaisten äänimaisemien ja polyrytmien maailmaan, mutta kaiken perustana on rakkaus pohjoismaiseen kansanmusiikkiin ja sen rikkaaseen rytmiikkaan.

Oskari Lehtonen on yksi maamme arvostetuimpia kansanmusiikkilyömäsoittajia. Hän on jo vuosien ajan vaikuttanut lukuisissa eturivin kokoonpanoissa, mm. Okra Playground, Pauanne, Snekka ja Siba Folk Big Band. Vuonna 2023 Lehtonen julkaisi soololevyn Roihu, joka on kuin läpileikkaus pohjoismaiseen kansanmusiikkiperkussionismiin.

”…sooloalbumillaan hän pääsee vielä selkeämmin todistamaan sekä taituruutensa että sen, kuinka vangitsevaa lähes kokonaan rummuilla ja perkussioilla toteutettu musiikki voi olla… Kuuntelukokemuksen jälkeen olo on kuin shamanistisesta transsista herätetyllä. Lisää tällaista kiitos.”
-Antti-J. Janka-Murros / Kansanmusiikki-lehti-


Esiintyjä:

  • Oskari Lehtonen