Sommelo kiittää onnistuneesta festivaalista taiteilijoita ja yleisöä!

Värttinä Lentua-salissa

Musiikkijuhla Sommelo meni tänä vuonna eteenpäin kaikilla osa-alueilla. Kokonaiskävijämäärä eri tilaisuuksissa, joita oli Suomen puolella 42 ja Vienan Karjalan kylissä 6 kpl, oli noin 6100. Suomen puolen tilaisuuksissa oli yhtensä 5427 konserttikäyntiä. Parhaiten yleisöä oli Lentua-salin iltakonserteissa. Sali oli täynnä myös useammassakin pienemmissä tiloissa tapahtuneissa konserteissa, mm. Hotelli Kalevalassa ja Juminkeossa.

Kurssit toteutuivat erinomaisesti, ja opiskelijoita oli yli 100, kaukaisimmat japanista ja USA:sta. Kurssien ja seminaarien järjestelyissä oltiin yhteistyössä Runolaulu-Akatemian sekä Runolaulajat ry:n kanssa. Sommelon profiili arkaaisen kansanmusiikin, runolaulun ja muiden suullisten lauluperinteiden ja kanteleen, sekä kansainvälisen yhteistyön festivaalina vahvistui.

Vienan runokylissä, Haikolassa ja Uhtualla, sekä uutena ohjelmassa olleella Jyskyjärvellä, konsertit onnistuivat mukavasti. Sommelon konserttimatkalle osallistuneiden määrä nousi myös, ja ensi vuodeksi tehtiin jo alustavia varauksia.

Yksi avaintekijä onnistumisessa oli yhteistyö Kuhmon yrittäjät ry:n kanssa. Tarkoitus on ensi vuonna jatkaa ja mahdollisesti jopa laajentaa yhteistyötä, nyt saatujen kokemusten perusteella. Vuosi 2020 tulee olemaan Sommelon 15-vuotisjuhlavuosi, ja ohjelman suunnittelu on jo alkanut.