Sommelon kurssit 2022

Sommelon monipuolisilla kursseilla ja työpajoissa syvennytään kansanmusiikin maailmaan ammattilaisten opastuksessa ja koetaan yhdessä riemun hetkiä soittamalla ja laulamalla. Monipuolisessa kurssitarjonnassa on vaihtoehtoja kaikille kansanmusiikista kiinnostuneille, lapsista aikuisiin ja vasta-aloittelevista kokeneisiin konkareihin.

Korakurssi

Opetuskielenä suomi ja tarvittaessa englanti

Kora on kaunisääninen ja kiehtova kielisoitin Länsi-Afrikasta, nykyisen Gambian, Etelä-Senegalin ja Guinea-Bissaun alueelta. Koransoitto on nopeasti kasvava harrastus länsimaissa. Sommelossa korakurssia järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Opetus tapahtuu pienryhmissä perinteisin menetelmin, ilman nuottien käyttöä. Kurssille ei ole tasovaatimusta – mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta, mutta myös monta vuotta soittaneille löytyy sopivasti haastetta. Tärkeintä on oppia soittamaan kaunista musiikkia yhdessä!

Opettajista Cheick Cissokho on senegambialaisen muusikkosuvun Suomeen juurtunut vesa. Suvun miespuoliset jäsenet koulutetaan jo lapsesta ammattimaisen koransoiton saloihin, ja tämä hieno perinne on jatkunut vahvan elinvoimaisena vuosisatojen ajan. Suomessa Cheick esiintyy eri kokoonpanoissa ja opettaa koransoittoa niin yksityisissä harrastajaryhmissä, työpajoissa kuin tuntiopettajana mm. Sibelius-Akatemiassa.

Toisena opettajana toimii kuhmolaistunut Gergely Várkonyi, joka on harrastanut koransoittoa 11 vuotta. Gergelyn opettajina ovat olleet Adam ja Josh Doughty (Iso-Britannia), Soundjoulou Cissoko (Guinea) ja Pa Bobo Jobarteh (Gambia). Gergely on toiminut koransoiton opettajana The Kora Workshop -tiimin jäsenenä Ranskassa ja WOMAD-festivaalilla Englannissa.

Kaikki kurssimaksut sisältävät pääsyn kaikkiin Sommelon tapahtumiin! Kurssi-ilmoittautuminen päättyy 10.6.2022
Tiedustelut sommelo@runolaulu.fi tai kiireellisissä tapauksissa 040 179 8600.

Toinen kurssilainen samasta perheestä -50 %!

 


Kansantanssikurssi

Tuomaksen vetämällä kurssilla tanssitaan kansantanssia ja siihen juureutuvaa materiaalia rennon rempseällä meiningillä. Painopiste on kansanomaisissa paritansseissa, mutta tekemistä riittää myös monien muiden tanssillisten teemojen merkeissä. Kurssilla harjoitellaan myös opetellusta materiaalista koostuva esitettävä kokonaisuus. Mukaan sopii harrastajia kaikilta taitotasoilta, tärkeintä kurssilla on nauttia tanssin ilosta ja tekemisen meiningistä!


Afrikkalaisen tanssin kurssi

Teema: Tanssiminen on inhimillistä

Tanssi on ihmisen ajattelua ja tunnetta kehon kautta ilmaistuna: se on samalla organisoitua fyysistä liikettä, kieltä ja eri sosiaalisiin tilanteisiin sopivaa sääntöjärjestelmää.

Afrikassa tanssi on osa elämää, sitä havaitaan avoimesti päivittäisessä toiminnassamme. Arkeen liittyviä tanssityylejä on useita. Tyylejä ovat soturitanssit, työtanssit, sadonkorjuutanssit, seremoniatanssit, rituaalitanssit, metsästystanssit ja vihkimistanssit . Kurssi sisältää kehon liikkeitä, laulua ja rummutusta.Voit olla vain rumpali tai tanssija tai molemmat.


Runolaulun peruskurssi

Hinta aktiiviopiskelijalla 85 €, passiiviopiskelija 20 € (passiiviopiskelija, joka maksaa toisen runolaulukurssin aktiiviopiskelijan maksun, voi kuunnella passiiviopiskelijana toista runolaulukurssia).

Kurssilla opiskellaan opettajan johdolla runolaulun perusteita ja eri tyylejä. Opetusta noin 10 tuntia.

 


Runolaulun jatkokurssi

Hinta aktiiviopistelijalla100 €, passiiviopiskelijalla 20 € (passiiviopiskelija, joka maksaa toisen runolaulukurssin aktiiviopiskelijan maksun, voi kuunnella passiiviopiskelijana toista runolaulukurssia).

Jatkokurssille toivotaan opiskelijoita, jotka ovat aikaisemmin käyneet läpi runolaulun perusteet joko peruskurssilla tai muuten. Opetus keskittyy esittämiseen ja oman ohjelmiston harjoittamiseen. Kurssin päätteeksi esiinnytään Sommelon iltamissa. Opetusta noin 10 tuntia.

 


Näppärikurssi

SOMMELON NÄPPÄRIKURSSI 2022 ON PERUTTU!

Tervetuloa vuonna 2023!

Muut Sommelon kurssit toteutuvat, ja ilmoittautua voi edelleen!


Kansainvälinen kantelekurssi

Sommelon perinteikkäällä kansainvälisellä kantelekurssilla pääsee tutustumaan erilaisiin soittotyyleihin ja musiikkiperinteisiin. Lisäksi kurssiin kuuluu kanteletaiteilija Ida Elinan kantelelaboratorio (2 tuntia). Opiskelu tapahtuu pienryhmissä ja yhtyeissä, lisämaksusta saa myös yksityistunteja.