Sommelon kurssit 2020

Sommelon monipuolisilla kursseilla ja työpajoissa syvennytään kansanmusiikin maailmaan ammattilaisten opastuksessa ja koetaan yhdessä riemun hetkiä soittamalla ja laulamalla. Monipuolisessa kurssitarjonnassa on vaihtoehtoja kaikille kansanmusiikista kiinnostuneille, lapsista aikuisiin ja vasta-aloittelevista kokeneisiin konkareihin.

Näppärikurssi

Mauno Järvelän luotsaamalla Sommelon Näppärikurssilla kaikki saavat soittaa! Näppäreissä soitettava Näppärimusa koostuu perinteisistä kansanmusiikkisävelmistä ja uudesta, sävelletystä kansanmusiikista. Mukaan voi tulla niin vasta aloittaneet kuin pidemmälle ehtineet, ja tervetulleita ovat kaikenikäiset soittajat!

Lisätietoa Näppäreistä: napparit.fi

Kaikki kurssimaksut sisältävät pääsyn kaikkiin Sommelon tapahtumiin! Kurssi-ilmoittautuminen päättyy 30.5.
Tiedustelut sommelo@runolaulu.fi tai kiireellisissä tapauksissa 040 179 8600

Toinen kurssilainen samasta perheestä -50%!


Runolaulukurssi

Kurssilla opiskellaan useamman opettajan johdolla runolaulun perusteita ja eri tyylejä.


Kansainvälinen korakurssi

Opetuskielinä suomi ja englanti.

Kora on kaunisääninen ja kiehtova kielisoitin Länsi-Afrikasta, nykyisen Gambian, Etelä-Senegalin ja Guinea-Bissaun alueelta. Koransoitto on nopeasti kasvava harrastus länsimaissa. Sommelossa korakurssia järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Opetus tapahtuu pienryhmissä perinteisin menetelmin, ilman nuottien käyttöä. Kurssille ei ole tasovaatimusta – mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta, mutta myös monta vuotta soittaneille löytyy sopivasti haastetta. Tärkeintä on oppia soittamaan kaunista musiikkia yhdessä!

Opettajista Josh Doughty (Iso-Britannia) on soittanut koraa 8-vuotiaasta asti ja on ollut maailmankuulun Toumani Diabatén (Mali) oppilaana vuodesta 2007 alkaen. Josh on virtuoosimainen korataiteilija, joka tekee yhteistyötä erilaisten muusikoiden kanssa, konsertoi ja opettaa koransoittoa ympäri maailmaa. Josh on mm. pitänyt korakursseja Baselin musiikkiakatemialla säännöllisesti jo usean vuoden ajan.

Toisena opettajana toimii kuhmolaistunut Gergely Várkonyi, joka on harrastanut koransoittoa 9 vuotta. Gergelyn opettajina ovat olleet Josh ja hänen isänsä Adam Doughty, Soundjoulou Cissoko (Guinea) ja Pa Bobo Jobarteh (Gambia).

Lisätietoja:

Joshin verkkosivut www.joshdoughty.co.uk

Joshin haastattelu maailmanmusiikin erikoislehti Songlines’in sivuilla Link to Songlines article 

Kaikki kurssimaksut sisältävät pääsyn kaikkiin Sommelon tapahtumiin! Kurssi-ilmoittautuminen päättyy 30.5.
Tiedustelut
sommelo@runolaulu.fi tai kiireellisissä tapauksissa 040 179 8600

Toinen kurssilainen samasta perheestä -50 %!