Sommelon kurssit

Korakurssi

Opetuskielenä suomi ja tarvittaessa englanti

Kora on kaunisääninen ja kiehtova kielisoitin Länsi-Afrikasta, nykyisen Gambian, Etelä-Senegalin ja Guinea-Bissaun alueelta. Koransoitto on nopeasti kasvava harrastus länsimaissa. Sommelossa korakurssia järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Opetus tapahtuu pienryhmissä perinteisin menetelmin, ilman nuottien käyttöä. Kurssille ei ole tasovaatimusta – mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta, mutta myös monta vuotta soittaneille löytyy sopivasti haastetta. Tärkeintä on oppia soittamaan kaunista musiikkia yhdessä!

Opettajista Cheick Cissokho on senegambialaisen muusikkosuvun Suomeen juurtunut vesa. Suvun miespuoliset jäsenet koulutetaan jo lapsesta ammattimaisen koransoiton saloihin, ja tämä hieno perinne on jatkunut vahvan elinvoimaisena vuosisatojen ajan. Suomessa Cheick esiintyy eri kokoonpanoissa ja opettaa koransoittoa niin yksityisissä harrastajaryhmissä, työpajoissa kuin tuntiopettajana mm. Sibelius-Akatemiassa.

Toisena opettajana toimii kuhmolaistunut Gergely Várkonyi, joka on harrastanut koransoittoa 11 vuotta. Gergelyn opettajina ovat olleet Adam ja Josh Doughty (Iso-Britannia), Soundjoulou Cissoko (Guinea) ja Pa Bobo Jobarteh (Gambia). Gergely on toiminut koransoiton opettajana The Kora Workshop -tiimin jäsenenä Ranskassa ja WOMAD-festivaalilla Englannissa.

Kaikki kurssimaksut sisältävät pääsyn kaikkiin Sommelon tapahtumiin! Kurssi-ilmoittautuminen päättyy 10.6.2022
Tiedustelut sommelo@runolaulu.fi tai kiireellisissä tapauksissa 040 179 8600.

Toinen kurssilainen samasta perheestä -50 %!

 


Ilmoittautuminen

Kurssitiedot

Laskutustiedot


Kurssilaisen tiedotKyllä
Ei