Kurssit

Korakurssi

 

 

 

Kora on miellyttävä-ääninen, monipuolinen ja kiehtova kielisoitin Länsi-Afrikasta, nykyisen Gambian, Etelä-Senegalin ja Guinea-Bissaun alueelta. Koransoitto on nopeasti kasvava harrastus länsimaissa. Sommelossa korakurssia järjestetään nyt jo toisen kerran.

Opetus tapahtuu pienryhmissä perinteisin menetelmin, ilman nuottien käyttöä. Kurssille ei ole tasovaatimusta – mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta, mutta myös monta vuotta soittaneille löytyy sopivasti haastetta. Tärkeintä on oppia soittamaan kaunista musiikkia yhdessä! Opettajina toimivat Cheick Cissokho, Dembo Jobarteh ja Gergely Várkonyi. Opetuskielinä ovat suomi ja englanti.

Opettajista Cheick Cissokho on senegambialaisen muusikkosuvun Suomeen juurtunut vesa. Suvun miespuoliset jäsenet koulutetaan jo lapsesta ammattimaisen koransoiton saloihin, ja tämä hieno perinne on jatkunut vahvan elinvoimaisena vuosisatojen ajan. Suomessa Cheick esiintyy eri kokoonpanoissa ja opettaa koransoittoa niin yksityisissä harrastajaryhmissä, työpajoissa kuin tuntiopettajana mm. Sibelius-Akatemiassa.

Toisena pääopettajana toimii Dembo Jobarteh, joka on kasvanut korataiteilijaksi yhdessä tunnetuimmista muusikkosuvuista Gambian Brikamassa. Dembo on esiintynyt ja opettanut koransoittoa festivaaleilla ja musiikkikursseilla paitsi Länsi-Afrikassa myös Saksassa, Sveitsissä ja Ranskassa. Tämä on hänen ensimmäinen matkansa Suomeen. Dembo on myös tunnettu soitinvalmistaja.

Kolmantena opettajana toimii kuhmolaistunut Gergely Várkonyi, joka on harrastanut koransoittoa toistakymmentä vuotta. Gergelyn tärkeimpinä opettajina ovat olleet Adam ja Josh Doughty (Iso-Britannia), Soundjoulou Cissoko (Guinea) ja Pa Bobo Jobarteh (Gambia). Gergely on toiminut koransoiton opettajana The Kora Workshop -tiimin jäsenenä Ranskassa ja WOMAD-festivaalilla Englannissa. Gergely järjesti Sommelon ensimmäisen korakurssin v. 2022, piti festivaalilla esitelmän aiheesta ja esiintyi yhdessä Cheick Cissokhon kanssa.

Huom! Kysy koraa vuokralle kurssin ajaksi: info@sommelo.net

Sommelon korakurssi järjestetään Suomen kulttuurirahaston Kainuun maakuntarahaston tuella.

 

Lataa korakurssin aikataulu tästä linkistä


Ilmoittautuminen

Kurssin tiedot

Laskutustiedot


Osallistujan tiedot