Kurssit

Lyömäsoitinkurssi – kansanomaiset idiofonit

Tervetuloa hieman erilaiselle lyömäsoitinkurssille! Kurssilla soitetaan arkaaista eli vanhakantaista kansanmusiikkia sekä pelimannimusiikkia, improvisoidaan ja käydään läpi rytmiikan perusasioita, opitaan komppaamaan, soittamaan melodisesti sekä musisoimaan pelkillä lyömäsoittimilla.

Idiofonit ovat soittimia, joiden ääni syntyy soittimen oman kiinteän massan värähdellessä ilman erikseen määriteltävissä olevia värähteleviä osia, kuten kieliä, ilmapatsaita tai kalvoja. Kurssilla soittimina käytetään kansanomaisia idiofoneja, kuten rapapalleja ja pimpparautoja, puita, kiviä, kelloja ja helistimiä sekä omaa kehoa

Idiofonit (esim. jalkojen tömistely, taputus, puut, kivet) ovat epäilemättä olleet ihmiskunnan historian ensimmäisiä soittimia ihmisäänen ohella. Niiden sointi on monesti yksinkertainen ja karu, luonnollinen ja hypnoottinen. Tästä lähtökohdasta huolimatta idiofoneilla voi tuottaa aivan yhtä monimuotoista musiikkia, kuin millä tahansa soittimilla. 

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta lyömäsoittimista, mutta kurssi soveltuu myös niille, jotka ovat lyömäsoittimia jo soittaneet. Auttava tietämys kansanmusiikista on eduksi, mutta ei välttämätöntä.

Kurssin opettaja Oskari Lehtonen on koulutettu ja kokenut pedagogi, jolla on vuosien kokemus lyömäsoitinopetuksesta vasta-alkajista ammattiopiskelijoihin. Oskari kuuluu maamme työllistetyimpiin kansanmusiikkilyömäsoittajiin, ja on tullut tutuksi mm. yhtyeistä Okra Playground, Pauanne, Päre, Snekka ja Siba Folk Big Band.

Tule rohkeasti mukaan oppimaan uutta leppoisassa ilmapiirissä ja matalalla kynnyksellä!

http://www.oskarilehtonen.com

Lataa kurssin aikataulu tästä linkistä


Ilmoittautuminen

Kurssin tiedot

Laskutustiedot


Osallistujan tiedot